Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

10 Mai Ziua Regelui

10 Mai Ziua Regelui. Era sărbătorită la 10 mai. 10 mai, ziua regalităţii, a fost ziua naţională a româniei din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere. „ sărbătoarea regelui carol e şi sărbătoarea româniei! Data de 10 mai marchează trei momente importante în istoria româniei: Cu acest act se incheia o etapă din istoria principatelor romane si incepea o alta, in care romania se alătura, prin carol i.

Putini isi mai amintesc ca ziua de 10 mai are o semnificatie speciala pentru romani. În anul 1877, în data de 10 mai, senatul româniei a votat proclamația de independență față de imperiul otoman, care a fost recunoscută și prin tratatul de la berlin din 1878. Românii au sărbătorit ziua naţională a potrivit biroului de presă al regelui mihai i, anul acesta este prima sărbătoare naţională de 10 mai, din 1947 încoace. În 1917 a fost interzisă ca urmare a ocupației germane a româniei. Ziua de 10 mai a fost proclamată ca sărbătoare națională în luna aprilie 2015, de plenul camerei deputaților care a adoptat o propunere legislativă „pentru românia, 10 mai înseamnă o zi frumoasă cu soare în care poţi să mergi la iarbă verde, dar pentru un istoric este ziua regelui prin excelenţă.

Documentar Ziua Regalităţii O Sărbătoare Naţională Specială Agenția De Presă Rador
Documentar Ziua Regalităţii O Sărbătoare Naţională Specială Agenția De Presă Rador Source from : https://www.rador.ro/2015/05/10/documentar-ziua-regalitatii-o-sarbatoare-nationala-speciala/
Tot pe 10 mai a fost organizată și o ceremonie de depunere de coroane la bustul regelui maihai i, din piațeta regelui din bucurești. A fost, până la venirea comunismului, ziua naţională a româniei: „parlamentul a votat la 9 mai 1877 rezoluţia prin care a proclamat deplina independenţă a ţării, dar abia a doua zi, pe 10. Alecsandri (1881) muzica:eduard hübsch (1862) trăiască regele (long live the king) was the national anthem of the. Începutul domniei lui carol i, independenţa de stat şi încoronarea lui carol, primul rege al ţării.

De ziua regelui se sărbătorea și proclamația de independență a senatului româniei față de imperiul otoman, proclamație care a avut loc ziua națională, la 10 mai, era sărbătorită de toți românii.

10 mai, ziua regelui, era ziua națională a româniei până la venirea comuniștilor la putere, la jumătatea secolului trecut. Putini isi mai amintesc ca ziua de 10 mai are o semnificatie speciala pentru romani. Cu acest act se incheia o etapă din istoria principatelor romane si incepea o alta, in care romania se alătura, prin carol i. Este 10 mai, ziua regelui. Tot la 10 mai, dar în 1881, românia devenea regat.

Ziua de azi, 10 mai, este ziua regalităţii în românia şi marchează începutul domniei lui carol i, obţinerea independenţei de stat şi încoronarea primului rege al ţării (sursa: Biroul de presa de presa al majestatii sale regelui mihai i a transmis programul oficial al zilei de 10 mai 2017. Începutul domniei lui carol i, independenţa de stat şi încoronarea lui carol, primul rege al ţării. Era sărbătorită la 10 mai. Românii au sărbătorit ziua naţională a potrivit biroului de presă al regelui mihai i, anul acesta este prima sărbătoare naţională de 10 mai, din 1947 încoace.

10 Mai Ziua Regalității Ziua Națională A Romaniei Ce Spune Regele Mihai Despre Politică Expresmagazin
10 Mai Ziua Regalității Ziua Națională A Romaniei Ce Spune Regele Mihai Despre Politică Expresmagazin Source from : https://www.expresmagazin.ro/10-mai-ziua-regalitatii-ziua-nationala-a-romaniei/
La ora 10.30, la statuia regelui carol i din piața palatului regal, va avea loc o ceremonie militară și depunere de flori. Era sărbătorită la 10 mai. Cu acest act se incheia o etapă din istoria principatelor romane si incepea o alta, in care romania se alătura, prin carol i. Vestea sosirii sale fusese transmisă prin telegraf și a fost întâmpinat de o mulțime entuziastă de oameni proclamat domnitor al româniei în ziua de 10 mai 1866, la numai 27 de ani, rămâne cu acest titlu până în 14 martie 1881, când este proclamat rege. Începutul domniei lui carol i, independenţa de stat şi încoronarea lui carol, primul rege al ţării.

10 mai nu era însă doar ziua regelui şi a familiei sale.

Regele carol si printul nicolae la. Regele mihai i a murit marţi, 5 decembrie. Prima semnificaţie a zilei de 10 mai este legată de momentul sosirii lui carol de hohenzollern sigmaringen în românia în anul 1866. În timpul dictaturii, a fost ștearsă din memoria colectivă. Ziua de 10 mai a zi națională a româniei până la venirea comuniștilor la putere.

În 1917 a fost interzisă ca urmare a ocupației germane a româniei. Ziua de 10 mai a fost ziua naţională a româniei din 1866 până în 1947, când au venit comuniștii la putere. Pe vremuri, pe 10 mai se organiza celebra bătălie cu flori de la şosea, dar în prezent ziua de 10 mai, declarată zi de. 10 mai nu era însă doar ziua regelui şi a familiei sale. A fost, până la venirea comunismului, ziua naţională a româniei:

Documentar Ziua Regalităţii O Sărbătoare Naţională Specială Agenția De Presă Rador
Documentar Ziua Regalităţii O Sărbătoare Naţională Specială Agenția De Presă Rador Source from : https://www.rador.ro/2015/05/10/documentar-ziua-regalitatii-o-sarbatoare-nationala-speciala/
Pe 10 mai 1946, cel din urmă suveran al românilor sărbătorea cea din urmă zi naţională sub semnul monarhismului. Vestea sosirii sale fusese transmisă prin telegraf și a fost întâmpinat de o mulțime entuziastă de oameni proclamat domnitor al româniei în ziua de 10 mai 1866, la numai 27 de ani, rămâne cu acest titlu până în 14 martie 1881, când este proclamat rege. Pe vremuri, pe 10 mai se organiza celebra bătălie cu flori de la şosea, dar în prezent ziua de 10 mai, declarată zi de. La ora 10.30, la statuia regelui carol i din piața palatului regal, va avea loc o ceremonie militară și depunere de flori. Timp de opt decenii, pana 1947, 10 mai a fost ziua nationala a romaniei.

De ziua regelui se sărbătorea și proclamația de independență a senatului româniei față de imperiul otoman, proclamație care a avut loc ziua națională, la 10 mai, era sărbătorită de toți românii.

Este 10 mai, ziua regelui. 10 mai nu era însă doar ziua regelui şi a familiei sale. „ sărbătoarea regelui carol e şi sărbătoarea româniei! Ziua de azi, 10 mai, este ziua regalităţii în românia şi marchează începutul domniei lui carol i, obţinerea independenţei de stat şi încoronarea primului rege al ţării (sursa: Era sărbătorită la 10 mai.

Posting Komentar untuk "10 Mai Ziua Regelui"